Feil
  • JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med Id: 66
tirsdag, 16 juni 2015 13:40

Krzysztof Zboralski - Cellist for Maren 2015!

Skrevet av 
Krzysztof Zboralski - Cello Krzysztof Zboralski - Cello Yoof Photography

Krzysztof Zboralski(31 år) spiller Cello i årets oppsetning av "Maren dømt til døden".

- " En mann av skjeldent kaliber, og en gave til øyriket "

Krzysztof Zboralski(31 år)har vært bosatt på Hitra i snart 3 år,men har nylig flyttet til Frøya sammen med sin familie. Han er født i Poznan i Polen der han studerte cello ved musikkakademiet. Etter endt utdannelse virker Krzysztof å stadig ha vært på flyttefot før han havnet ute i havgapet blant 4494 innbyggere. Stor kontrast fra hans fødested Poznan som ligger nord-vest i Polen med hele 700 000 innbyggere.

Krzysztof har allerede gjort seg bemerket både på Hitra og Frøya gjennom flere prosjekter han har vært medvirkende i. Deriblant julekonserter og jubileumskonsert med Havdur i 2013 og 2014 , Tv-aksjonen 2014 i Sandstad kirke og GAZA konsert ved Kystmuseet. I tillegg er han også fotograf og har sitt eget firma på Facebook kalt "YooF Photography", hvor han tar på seg oppdrag. Noen av bildene har vi sett på nettavisen Hitra/Frøya. Han tar også på seg solo-oppdrag på forskjellige konserter og bedriftsarrangementer. Foruten dette jobber han til daglig ved Coop Byggmix Hamarvik, og har tidligere jobbet på fiskeslakteri. En mann som virkelig kan spille på flere strenger.

Ved spørsmål om hva som brakte ham til Norge, uttaler Krzysztof at det er et fint land å bo i for den som er arbeidsom og ambisiøs. Selv sier han at han har mye å bidra med, noe vi har fått mange bevis for. Videre påpeker han at  det er viktig for ham å lære seg språket vårt i og med at han på sikt ønsker seg en jobb innenfor kultursektoren og at det da er svært viktig og kommunisere godt for å bli bedre kjent med den norske "folkesjela". I samtale med Krzysztof hører jeg han allerede har kommet på god vei i sine norskkunnskaper.

Videre i samtalen var jeg nysgjerrig på hans valg av Cello. Ifølge Krzysztof ble han nok påvirket av sin far, men har alltid vært fasinert av klangen i celloen. Krzysztof ytrer som tidligere nevnt sterke ønsker om å kunne få jobbe innenfor kulturlivet, og håper at en slik mulighet vil dukke opp i øyregionen. I tillegg til utdanning som musiker har han også markedsføring og salg på repertoaret. Han håper på en kombinasjon av dette i yrkeslivet.

 Krzyztof hadde ingen anelse om Marenspillet og dens historie i fra før av, men har blitt informert og gleder seg til samarbeidet med aktører og musikere. Han virker svært ivrig og entusiastisk. Vi er svært glad for å ha fått med oss Krzysztof som har et slikt potensial og kunnskap innenfor kulturområdet til sommerens oppsetning av Maren. Velkommen Krzysztof!

 

 

Lest 3252 ganger